Nyheter Ordspira Förlag

Nyheter Ordspira Förlag

Sista delen i Diligentiaserien kommer 1 december

Nya titlarPosted by Eva Holmquist 2015-10-31 17:40:58

Nu kommer äntligen sista delen i Diligentiaserien! :-)

1 december kommer ni att kunna skaffa boken som e-bok. Den kommer sedan som tryckt bok under 2016.

Rymdskeppet Ignotus har äntligen anlänt till Alpha Centauri. Där hoppas kapten Anastasiya finna en blomstrande koloni från det tidigare utsända skeppet Diligentia. Istället upptäcker de att Diligentia landat vid kanten av en bergskedja och att farkosten är bebodd av religiösa fanatiker. Anastasiya hittar också en primitiv kåkstad vars invånare aldrig kommer att klara vintern. Hon sträcker ut en hand men blir snart indragen i en konflikt som hotar inte bara överlevarna från Diligentia utan även alla ombord på Ignotus.  • Comments(1)//nyheter.ordspiran.se/#post36

Det är inte så lätt som du tror - Finalist Selmapriset

NomineringarPosted by Eva Holmquist 2015-01-18 16:24:04
Finalisterna till Selmapriset är utsedda och förlagets bok Det är inte så lätt som du tror är en av 18 finalister! :-)

Du hittar hela listan på Lava förlags blogg.

Jättekul!
Vi önskar alla finalisterna lycka till! :-)

  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post35

Om en vecka kan du beställa e-novellen Peligro

Nya titlarPosted by Eva Holmquist 2014-10-12 18:25:42

Om en vecka kan du beställa e-novellen Peligro. Det ä en skräcknovell som utspelar sig i Atacamaöknen i norra Chile. (Prenumeranter på nyhetsbrevet har redan fått erbjudande om ett gratisexemplar av e-novellen)

  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post34

Ödeland - en kort men naggande god upplevelse rakt igenom

RecensionPosted by Eva Holmquist 2014-08-04 20:24:47

Ödeland har blivit recenserad av Farbror Atlas. Han skriver:

”Ödeland” består av tio noveller, alla med intressanta infallsvinklar och händelseförlopp. Holmquist blandar tidsresor med livet efter döden och andra extraordinära berättelser. Det är välskrivet och tankeväckande. Författaren själv säger att hon vill utforska känslan av utanförskap i dessa små berättelser och det tycker jag att hon lyckas förmedla med ”Ödeland”.

De olika berättelserna har ytterligare en sak gemensamt. Det är inga solskenshistorier vi har att göra med här utan samlingen genomsyras av en mörk underton. En kvinna som långsamt sugs ner i en lerpöl samtidigt som självupptagna människor vägrar hjälpa henne, en tidsmaskin som alstrar energi genom andra människors misär eller om ett uppvaknande och en minnesöverföring som inte riktigt blir som det var tänkt.

Eva Holmquists novellsamling ”Ödeland” var en trevlig liten överraskning för mig. Helt ovetande över att den ens existerade dök det ändå ner ett digitalt recensionsexemplar i mejlboxen för ett par veckor sedan. Glädjande nog var det en kort men naggande god upplevelse rakt igenom.  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post33

Nu finns Ödeland att köpa via Amazon

E-böckerPosted by Eva Holmquist 2014-08-03 14:10:39

Vi arbetar för att våra e-böcker ska kunna köpas via så många kanaler som möjligt. Amazon, som är en av de största kanalerna, har hittills saknats. Nu finns Ödeland som den första av våra böcker hos Amazon. I närtid kommer också övriga e-böcker upp.

Köp Ödeland hos Amazon

  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post32

Intressant skara noveller i Ödeland

RecensionPosted by Eva Holmquist 2014-07-11 14:21:10
Ytterligare en recension av Ödeland har kommit. :-) Det är Eva-Lisa Dezmin som recenserat för E-boksevangelisternas räkning. Hon skriver:

Jag har läst novellsamlingen Ödeland av Eva Holmquist och nedan följer mina reflektioner och tankar om samlingen.
Det är en intressant skara noveller som Eva skrivit. Till en början vet jag inte riktigt vad jag ska förvänta mig av handlingen i dem och många gånger överraskas jag av finurliga vändningar.
Novellerna rör sig i genrerna science fiction och fantasy, genrer som jag inte så ofta läser i vanliga fall och kanske var det just därför jag sveptes med lite extra i dem.
Språket är enkelt, vilket gör samlingen lättläst, men jag hade önskat mig lite mer gestaltning på sina ställen. Sammantaget innehåller den dock flera riktigt spännande och tänkvärda noveller.
Kanske är Doften av adobe den som stannar kvar hos mig längst efter jag har läst. Jag tror att det beror på att twisten på slutet satte igång min egen fantasi.

Tack för recensionsexemplaret, Eva!
Dezmin

  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post31

Ödeland innehåller tio rafflande och välskrivna noveller

E-böckerPosted by Eva Holmquist 2014-07-09 16:49:23
Nu har första recensionen av Ödeland kommit... :-)

Så här tycker Sandra:

Nu har jag läst "Ödeland" av Eva Holmquist som innehåller tio rafflande och välskrivna noveller med mörka undertoner som griper tag i läsaren. "Doften av adobe" är en krypande kuslig rysarberättelse som utspelas i uråldriga ruiner, medan "Passa tiden" är en surrealistisk novell som på ett klaustrofobiskt sätt kommenterar samtiden och dess fulltecknade almanackor. "Glöm inte" berättar på ett vemodig sätt om svunnen kärlek med inslag av magisk realism. En cirkel inte alltid rund, vilket novellen "Nyår igen" visar på ett ruskigt sätt. "Fotspår i snön" är en iskall deckarhistoria som får all julsnö att framstå som sommarvarm i jämförelse. Kylan kommer inte alltid utifrån. Den spännande och tänkvärda SF-novellen "Flykten från Paradiset" handlar om fina men spruckna fasader kontra gränslös vänskap. Och så har man ju hört talas om känslomässiga energitjuvar, och den bitska lilla SF-berättelsen "Festen" ger uttrycket en ny, pikant tvist. "Som en film" är en intressant och rafflande SF-novell som ställer den alltid aktuella frågan: Vem är jag ... egentligen? Den tajta novellen "Listan" handlar med stark närvaro om eskalerande utbrändhet, medan den avslutande berättelsen "Lera på blanka skor" fick mig att ta fram näsduken; en oerhört stark novell ur en liten flickas synvinkel. "Ödeland" är en underbar novellsamling som bara har ett fel: Den finns inte som mysig pappersbok att ha i hängmattan ...

Recension av fil. mag. Sandra Petojevic, 15 juli 2014  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post30

Ödeland - ny e-bok från förlaget

E-böckerPosted by Eva Holmquist 2014-05-25 14:25:01

Ödeland kan vara mitt ute i öknen i en ruin under sanden eller på en fest bland mängder av främlingar. Det kan vara överallt. Möt Ödelandet i en samling noveller av Eva Holmquist.

Ödeland är en ny novellsamling av Eva Holmquist som kommer ut som e-bok under juni månad. Den kommer att bestå av nyskrivna noveller och andra populära noveller. Novellerna rör sig bland olika genrer, men samtliga handlar på ett eller annat vis om utanförskap.

Röster om novellerna

Eva Holmquists ”Flykten från paradiset” överraskade mig. Samlingens andra text med feministisk prägel och en rymdvarelse som tjusar med sitt ”Duuu”. Jag imponerades över hur Holmquist kombinerat en viktig historia med återhållen humor. Duuu, det här var riktigt bra! - Swedish Zombie i recension av Maskinblod

I ‘Maskinblod 2′ finns många exempel på välskrivna noveller där författarna visar mästerliga talanger på att hålla berättelserna både underbara och korta. Bland alla pärlor i samlingen utmärker sig ett par lite extra. ‘Det svarta molnet’ av Markus Sköld, ‘Som en film’ av Eva Holmquist, ‘Att använda tiden väl’ av Lars Östling och ‘Hon som dömer’ av Oskar Källner bjuder alla på klassiska men tillspetsade scenarier framförda på utmärkta sätt. - Emma Kreü, Litteraturmagazinet i recension av Maskinblod 2

Med fina penseldrag, stämningsmättad inramning och med utsökt temabehandling i impressionistisk anda skriver Eva Holmquist i "Lera på blanka skor"om ett av livets svåraste ögonblick. - Hedersomnämnande i novelltävlingen Nutidsnovellen.  • Comments(0)//nyheter.ordspiran.se/#post29
Next »